2010. december 23., csütörtök

Póréhagymás-sonkás tészta

Ez a recept teljesen megtévesztő,ugyanis az összetevők hallatán az ember el nem tudná képzelni,hogy finom lehet.
A valóság az,hogy ha valaki elkezdi enni,akkor addig nem lehet abbahagyni,amíg úgy nem érezzük,hogy már tényleg nem fér több.
Meglehetősen laktató étel,ne reszeljen rá sajtot senki,mert nagyon nehéz lesz tőle.

Hozzávalók:
-4szép nagy póréhagyma(vagy 1csomag szeletelt,ami azt hiszem 20dkg-os)
-50dkg gépsonka
-7dl főzőtejszín
-orsótészta(vagy fusilli,ez egy szines változat)
-só,bors,olaj.

Elkészítés:
A póréhagymákat megmossuk(a csomagosat nem szoktam),majd vékony karikákra szeljük (a zöldjét is).Kevés olajon 2ek.vízzel és ízlés szerint megsózva,lefedve teljesen pépessé pároljuk.A kb.1mm vastag sonkaszeleteket egymásra helyezzük egy vágódeszkán,majd először középen kettévágjuk,utána a végén kezdve kb.3cm-es vékony metéltre szeleteljük.Hozzáadjuk a hagymapéphez,és pár perc alatt összefőzzük.Ezután hozzáadunk 1csapott evőkanál őrölt fekete borsot(én fehér borsot használok).
Nem elírás,első hallásra durván soknak tűnik,de ettől lesz hihetetlenül finom és tüzes a mártás.Összekeverjük,majd beleöntjük a tejszínt,és addig főzzük kevergetve,amíg sűrűsödni kezd.A tésztát sós vízben kifőzzük,tálaláskor a tányérokra szedjük,a tetejére kerül a mártás.

Elkészítési idő:kb.45-50perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése