2010. december 26., vasárnap

Boldog Karácsonyt!

Karácsony. Az utolsó hónap, és az év talán egyetlen olyan ünnepe, amikor a szeretet tényleg körülvesz. De lássuk csak,mi előzi meg ezt az érzést...

A mindennapos munkahelyi problémák, a túlórák mellett a legtöbb ember a karácsonyi ünnepeket megelőző 1 hétben próbálja megtalálni szeretteinek, barátainak, kollégáinak a legmegfelelőbb ajándékot. Mert természetesen mindenki a legjobbat szeretné, mindenki számára. Azonban egyeseknek az ötlet, másoknak a pénzhiány szab határt a megfelelő ajándék kiválasztásakor.
Az ötlettelenségen nagyon könnyen lehet segíteni ugyanis ma már számtalan honlap áll az ember rendelkezésére, ahonnan ihletet meríthet.Akiknek nincs internetje,azoknak egy bevásárló körút alkalmával az üzletek kirakatai is rengeteg jó ötlettel szolgálnak.
A pénzkérdést nehezebb megoldani, ám kevés pénzből is lehet jó ajándékokat venni, vagy ha elég ügyes és kreatív vagy,nagyon sok jó dolgot lehet készíteni. Tévedés lenne azt hinni, hogy a kézzel készített ajándék kevesebbet ér, mint a pénzen vett. Sőt. Talán az eszmei értéke sokkal nagyobb, hiszen aki készítette a legfontosabbakat adta hozzá, a szeretetét, és az idejét.
Ha már megvettük, vagy elkészítettük az ajándékokat, a fa vásárlása,majd díszítése következik.A karácsonyfa díszítést érdemes Szenteste délelőttjén elkezdeni, hogy aztán kora délutánra és estére már a család a fa alá tehesse az ajándékokat.
Este aztán amikor a fa köré gyűlik a család,meghatódottan nézünk egymásra, és a semmibe, és eszünkbe jutnak azok, akik nem lehetnek velünk.Ilyenkor az ember szeretettel gondol azokra, akiknek nagyon sokat köszönhet(ett) az életében és magában elmond egy „köszönöm”-öt amiért segítik és segítették őt az Élet rögös útján. Valójában ez a karácsony lényege.
A díszek, az ajándékok, a fa, a szaloncukor, mind-mind fontos összetevője az ünnepnek, azonban szeretet nélkül az egész semmit sem ér.



Ezzel a karácsonyi képpel szeretnék mindenkinek békés, boldog Karácsonyt, szép ajándékokat és finom ételeket kívánni!
A fa alatt az ajándékaim egy része látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése